Alteco Medical förtydligar att bolagets produkt inte behandlar covid-19 i sig

Nyhet

Alteco Medical förtydligar att bolagets produkt inte behandlar covid-19 i sig

Medicinteknikbolaget Alteco Medical har under förmiddagen rusat med flera hundra procent på Spotlight efter morgonens nyhet om en framgångsrik behandling av en covid-19-patient i Ryssland. Företaget förtydligar nu att dess produkt Alteco LPS Adsorber, som var en del av behandlingen, inte behandlar själva covid-19-viruset.

Det handlar i stället om att Alteco LPS Adsorber tar bort endotoxin som orsakar sepsis, blodförgiftning.

"Marknaden har uppenbarligen tolkat nyheten på felaktigt sätt och nuvarande marknadsreaktion motsvarar enligt bolagets uppfattning inte effekten i rapporten från Ryssland", skriver Alteco Medical i ett pressmeddelande.

Studier visar att patienter med covid-19 också utvecklar sepsis, något som bolaget tidigare kommunicerat.

"Genom att mildra riskerna för att patienten utvecklar septisk chock, ökas behandlingsfönstret för vården att hantera viruset och Alteco LPS adsorber är endast en del i en övrig behandling som mediciner samt andningshjälp. Betydelsen för bolaget gällande denna rapport är att vi har förhoppningar om ett ökat intresse för vår produkt i bland annat Ryssland..

Alteco Medical-aktien har fallit tillbaka rejält från dagshögsta på 6,05 kronor och är i skrivande stund upp cirka 175 procent vid 2,92 kronor.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alteco Medical

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alteco Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev