Alteco Medical minskar omsättningen under tredje kvartalet - riktad nyemission till Anders Althin

Nyhet

Alteco Medical minskar omsättningen under tredje kvartalet - riktad nyemission till Anders Althin

Medicinteknikbolaget Alteco Medical redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

"Under Q3 har vi sett en större påverkan av det aktuella världsläget än tidigare. Pandemin drabbar våra återförsäljare, då de inte kan utöva försäljningsarbete som normalt, och har svårt att besöka sjukhus som infört besöksförbud. Utöver pandemin har vi även drabbats av den politiska situationen i Turkiet, där ersättningsmodellen för hälsovård kraftigt försämrats", uppger vd Fredrik Jonsson.

Omsättningen sjönk 34,5 procent till 1,9 miljoner kronor (2,9).

Rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (-1,0).

Resultatet före skatt var -1,3 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet efter skatt blev -1,3 miljoner kronor (-0,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor (-0,02).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,9 miljoner kronor (-2,2).

Likvida medel uppgick till 0,5 miljoner kronor (-2,1).

"En faktor för framtida framgångar är att vi når ut på fler marknader, får ökad och spridd försäljning och därmed blir mindre känsliga för lokala temporära nedgångar. Våra satsningar på att utöka våra försäljningskanaler börjar ge effekt och vi har efter periodens slut tecknat distributörsavtal på nya marknader. Marknaderna Österrike och Portugal är relativt små, men viktiga i bolagets framtida expansion", skriver Alteco Medical-chefen.

Bolaget räknar med att knyta till sig fler nya distributörer under året och ser positivt på att det finns ett ökat intresse för bolagets produkt på nya marknader.

I samband med rapporten meddelade Alteco Medical också att styrelsen beslutat om en riktad nyemission till huvudägaren Anders Althin. Det tillför bolaget cirka 7 miljoner kronor i rörelsekapital och för att utveckla bolagets projekt. Teckningskursen är satt till 0,98 kronor per aktie och några materiella emissionskostnader väntas inte.

Efter nyemissionen kommer Anders Althin med närstående bolag att äga cirka 71,4 procent i Alteco Medical.

Alteco Medical, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning1,92,9-34,5%
Rörelseresultat-1,2-1,0
Resultat före skatt-1,3-0,9
Nettoresultat-1,3-0,9
Resultat per aktie, kronor-0,03-0,02
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,9-2,2
Likvida medel0,5-2,1

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alteco Medical

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alteco Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev