Alteco Medicals produkt LPS Adsorber har framgångsrikt använts vid behandling av covid-19 patient i Ryssland

Nyhet

Alteco Medicals produkt LPS Adsorber har framgångsrikt använts vid behandling av covid-19 patient i Ryssland

Medicinteknikbolaget Alteco Medical har erhållit en rapport från Cherepovets City Hospital, Ryssland, om en framgångsrik behandling av en covid-19 patient där Alteco LPS Adsorber varit en del av behandlingen. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Patienten var 43 år, hade dubbelsidig lunginflammation och låg endast på intensiven i fem dagar innan tillfrisknande.

"Vi är naturligtvis glada över att vår produkt ses som ett alternativ att hjälpa drabbade patienter under denna pandemi. Vi kommer att intensifiera våra ansträngningar att samla in data från användare med förhoppning att kunna presentera mer relevant klinisk data framöver", säger vd Fredrik Jonsson.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alteco Medical

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alteco Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev