Amhult 2 ska avvakta med produktionen av kvarter U

Nyhet

Amhult 2 ska avvakta med produktionen av kvarter U

Fastighetsbolaget Amhult 2:s styrelse har beslutat att avvakta med produktionen av kvarter U som är ändamålsbestämd för kontor och detaljhandel. Det skriver vd Maria Nord Loft i månadsrapporten för december.

Beslutet beror på covid-19 som har lett till att en del av kontorsarbetet kommer att i högre grad skötas från hemmet. Detta har en negativ påverkan på efterfrågan för kontor.

”Efterfrågan kommer att vara mindre och kanske i högre utsträckning innebära en funktion där plats för fysiska möten skall finnas och med tillfälliga arbetsplatser för de medarbetare som är inne för dagen. En omdaning som påbörjats redan före covid-19 men som snabbats på avsevärt”, skriver Maria Nord Loft.

Amhult 2 tänker i stället koncentrera sig på fortsatt utbyggnad av bostäder med upplåtelseformen hyresrätt.

”I detta arbete lämnades under årets sista månad in handlingar för bygglov av kvarter Spitfire (även benämnt kvarter ST) där vi skall producera ett kvarter med ca 80 hyresrätter. Upphandling skall ske första halvan av 2021 och preliminär produktionsstart är andra halvan 2021”, skriver Maria Nord Loft.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Amhult 2

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Amhult 2

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev