Arcoma: Q2 bekräftar utväxlingen på senaste årens åtgärder - Penser

Nyhet

Arcoma: Q2 bekräftar utväxlingen på senaste årens åtgärder - Penser

Då möjligheterna att göra säljbesök på sjukhus varit kraftigt begränsade under Q2 är det föga förvånande att Arcomas omsättning minskade med 7% i kvartalet. Intäkterna på 31,5 mkr var dock högre än de 25 mkr vi räknat med. Samtidigt uppgick EBITDA till 3,0 mkr, vilket även det var starkare än vi räknat med och visar att bolagets åtgärder att för att minska kostnaderna verkligen givit effekt.

Med ett nytt 5-årigt leverantörsavtal med Konica Minolta Europa, de bästa försäljningssiffrorna i Asien sedan Q4'17, något uppjusterade förväntningar på resultatet och vissa fortsatta utmaningar med tillgänglighet till kunder och logistikkedjan i höst så räknar vi med en ökning av EBITDA till 14 mkr 2020e och ser goda chanser för en fördubbling av den siffran till 2022e, vilket ger stöd åt vårt långsiktigt motiverade värde på 25-27 kr.

Research feed

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Arcoma

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Arcoma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev