Asarina Pharma rapporterar lägre rörelseförlust - kommenterar utvecklingen

Nyhet

Asarina Pharma rapporterar lägre rörelseförlust - kommenterar utvecklingen

Asarina Pharma redovisar en minskad rörelseförlust i det andra kvartalet. Bolaget rapporterar som väntat inga intäkter.

Rörelseresultatet blev -17,8 miljoner kronor (-28,1).

Resultat per aktie hamnade på -1,05 kronor (-1,53).

Vd Peter Nordkild förmedlar att man planerar att initiera en fas IIa-proof-of-concept-studie under våren 2021 inom Tourette Syndrom.

I maj lämnade man in en ansökan till FDA om särläkemedelsklassificering för bolagets läkemedelskandidat för barn under 18 år. Asarina hoppas att få ett godkännande under denna höst.

Toxstudien fortskrider enligt plan och man strävar efter att lämna in en klinisk prövningsansökan till den danska läkemedelsverket under det första kvartalet 2021, och inleda studien under det andra kvartalet.

Vad avser menstruell migrän är man övertygade om att kunna rapportera topline-resultat från den pågående studien under andra kvartalet 2021.

Avslutningsvis kommenteras fas 2b-studien inom PMDS.

"Vår aktiva substans Sepranolon gav ett behandlingsresultat i nivå med tidigare studieresultat, men en statistiskt signifikant skillnad från placebo kunde inte påvisas på grund av ett oväntat högt placebo-svar. Studien visade att Sepranolon hade en utmärkt säkerhetsprofil", förmedlar Nordkild.

Asarina Pharma, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-17,8-28,1
Resultat per aktie, kronor-1,05-1,53

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Asarina Pharma

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Asarina Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev