Attana föreslår en företrädesemission om cirka 63,3 MSEK samt bemyndigande för en övertilldelningsemission om ytterligare 13 MSEK
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Attana föreslår en företrädesemission om cirka 63,3 MSEK samt bemyndigande för en övertilldelningsemission om ytterligare 13 MSEK

Styrelsen för Attana AB (”Attana” eller “Bolaget”) har idag beslutat att kalla till extra bolagsstämma den 9 november 2020 med förslag till aktieägarna att besluta om att genomföra en nyemission om cirka 63,3 MSEK före emissionskostnader med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare (”Företrädesemissionen”). Teckningskursen i Företrädesemissionen uppgår till 1,30 SEK per aktie. Företrädesemissionen omfattas av teckningsförbindelser och garantiåtaganden uppgående till cirka 44,4 MSEK, motsvarande cirka 70 procent av Företrädesemissionen. Kontant provision om 8 procent utgår för ingångna garantiåtaganden.

Styrelsen har även beslutat att föreslå att extra bolagsstämman den 9 november 2020 bemyndigar styrelsen att besluta om en övertilldelningsemission om upp till 13 MSEK (”Övertilldelningsemissionen”) för att tillgodose en eventuell överteckning i Företrädesemissionen samt tillföra Bolaget ytterligare kapital och ökad spridning i Bolagets aktie. Både Företrädesemissionen och Övertilldelningsemissionen är, utöver extra bolagsstämmans godkännande av lagda förslag, även villkorade av att Finansinspektionen innan teckningsperiodens påbörjande godkänner det av Bolaget upprättade prospektet. Kallelse till den extra bolagsstämman offentliggörs genom separat pressmeddelande.

Inlägget Attana föreslår en företrädesemission om cirka 63,3 MSEK samt bemyndigande för en övertilldelningsemission om ytterligare 13 MSEK dök först upp på IPO. se.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Attana

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Attana

Mer från IPO.se

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt