Axolot redovisar som väntat små förändringar av sitt resultat

Nyhet

Axolot redovisar som väntat små förändringar av sitt resultat

Axolot Solutions redovisar som väntat små förändringar av resultatet.

Omsättningen steg 66,7 procent till 1,0 miljoner kronor (0,6).

Rörelseresultatet blev -5,3 miljoner kronor (-7,6). Resultatet före skatt var -5,3 miljoner kronor (-7,6). Resultatet efter skatt blev -5,3 miljoner kronor (-7,6).

"Vi står väl fokuserade inför hösten, med en rad lyckade provkörningar och en färdig design av vårt AxoPur system. Vår förmåga att hantera en rad svåra industrivatten tillsammans med ett ökat intresse för att sluta system och lämna linjära flöden ser vi som gynnsamt framöver", skriver vd Martin Ragnar i rapporten.

Han fortsätter.

"När Europa nu sakta öppnar upp och nyinvesteringar inom hållbarhet kan förväntas stå högt på agendan så ser vi med tillförsikt fram emot en spännande fortsättning på året."

Under det andra kvartalet har avtal kring provkörningar tecknats med två stycken kunder i Finland och två i Sverige. Coronakrisen har också en effekt i säljarbetet.

"Marknadsbearbetningen har under kvartalet fortsatt varit intensiv. Vi ser dock att vissa kommersiella investeringsbeslut har måst skjutas upp när parering av coronakrisen har blivit allas huvudfokus. Trots detta har många nya intressanta kontakter kunnat läggas till på listan över leads och med en smitta på nedgång finns det goda skäl att känna optimism inför hösten. Huvudfokus ligger på att göra ett genombrott på marknaden och sälja kommersiella AxoPur-enheter", uppger Axolot-chefen.

Axolot, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning1,00,666,7%
Rörelseresultat-5,3-7,6
Resultat före skatt-5,3-7,6
Nettoresultat-5,3-7,6

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Axolot Solutions

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Axolot Solutions

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev