Axolots företrädesemission blev övertecknad

Nyhet

Axolots företrädesemission blev övertecknad

Miljöteknikbolaget Axolot Solutions företrädesemission tecknades till 138 procent och blev därmed övertecknad. Nyemissionen tecknades till 91 procent med stöd av teckningsrätter och till ytterligare 47 procent utan stöd av teckningsrätter. Bolaget tillförs 25,2 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Jag vill tacka alla befintliga och nytillkommande aktieägare som tecknat sig i den nu genomförda företrädesemissionen för det förtroende ni visat oss. Kapitaltillskottet skapar förutsättningar för ett fortsatt genomförande av Axolot Solutions strategi, där vi nu kan fokusera på försäljningsarbetet med en tydlig ambition att under 2021 säkra flera kommersiella kontrakt och leverera Axopur-enheter till nya kunder, säger Martin Ragnar, vd och koncernchef för Axolot Solutions.

Nyemissionen garanterades med emissionsgarantier för 15 miljoner kronor. Garanterna erhåller ersättning med 10 procent av garanterat belopp, varav hälften kontant och hälften i aktier. Bolaget har efter nyemissionen och betalning av aktier till garanter 53,80 miljoner aktier utestående.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Axolot Solutions

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Axolot Solutions

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev