Bang & Olufsen ökar omsättningen tvåsiffrigt andra kvartalet i rad, upprepar helårsprognoser

Nyhet

{newsItem.title}

Bang & Olufsen ökar omsättningen tvåsiffrigt andra kvartalet i rad, upprepar helårsprognoser

Danska elektroniktillverkaren Bang & Olufsen redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 10,5 procent till 693 miljoner danska kronor (627), vilket är i linje med preliminära siffror som släpptes i mitten av december. Det är andra kvartalet i rad med dubbelsiffrig omsättningstillväxt.

Ebitda-resultat blev 74 miljoner danska kronor (-21), med en ebitda-marginal på 10,7 procent.

Rörelseresultatet blev 25 miljoner danska kronor (-77). Rörelsemarginalen var 3,6 procent.

Resultatet före skatt var 18 miljoner danska kronor (-76).

Resultatet efter skatt blev 12 miljoner danska kronor (-60).

Resultat per aktie hamnade på 0,1 danska kronor (0,1).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 175 miljoner danska kronor (68) medan fritt kassaflöde landade på 139 miljoner danska kronor. .

Bolaget upprepar även framtidsutsikterna för resten av räkenskapsåret och menar att intäkterna, justerad ebit samt fritt kassaflöde ska uppgå till mellan 2,3 till 2,5 miljarder respektive minus 50 till plus 25 miljoner samt minus 50 till 100 miljoner danska kronor.

Bang & Olufsen, MdkkQ2-2020/2021Q2-2019/2020Förändring
Nettoomsättning69362710,5%
EBITDA74-21
EBITDA-marginal10,7%
Rörelseresultat25-77
Rörelsemarginal3,6%
Resultat före skatt18-76
Nettoresultat12-60
Resultat per aktie, dkk0,10,10,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet17568157,4%


http://media.finwire.com/media/FWM00582FE-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bang & Olufsen (DK)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bang & Olufsen (DK)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev