'Bilden av bolagets möjligheter att växa med 30 procent på lite längre sikt inte förstörd', säger Consensus Anders Wright om Readly
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

'Bilden av bolagets möjligheter att växa med 30 procent på lite längre sikt inte förstörd', säger Consensus Anders Wright om Readly

Kapitalförvaltaren Consensus Asset Managements förvaltare Anders Wright kommenterar Readly, som börjar handlas nästa vecka. Igår meddelades att Aller Media sagt upp sitt avtal och att Bonnier News avser att säga upp sitt förlagsavtal med bolaget. Wright gör kommentaren i en intervju med Placera på måndagen.

Wright medger att leverantörerna är viktiga för den svenska marknaden, men understryker att Sverige inte är den enda marknaden och att de två inte utgör en alltför stor del av bolagets tidningar. Bolaget växer enligt förvaltaren kraftigt internationellt.

Placera visar att global nettoomsättning för bolaget under andra kvartalet i år var 82,8 miljoner kronor, varav 19,6 kom från Sverige.

- Det är ett bolag vi känner väl. Vi har varit med som investerare under tiden som de har varit onoterade. Så vi har följt bolaget i två år ungefär och vi tycker att hittills har bolaget levererat väldigt väl med sina prognoser, vilket gör att vi även tror på deras utlagda prognos framöver. De siktar på en tillväxt på 30 procent ungefär per år fram till 2024, kommenterar Wright.

Förvaltaren menar att avhoppen inte nödvändigtvis behöver drabba bolaget alltför hårt.

- Även om det här skulle gör att var femte eller var tionde svensk säger upp sitt abonnemang på grund av det här, vilket jag tror är högt räknat, så slår det ändå då kanske på 2,5 till fem procent på omsättningen. Så jag tycker inte det här förstör bilden av bolagets möjligheter att växa med de här 30 procenten på lite längre sikt.

Wright medger den dåliga timingen och tror inte att det gynnar någon part att det kom ut när det kom ut, men tror ändå att uppsägningarna inte behöver vara permanenta.

- Om jag skulle gissa så tror jag att båda de här två kunderna är tillbaka som kunder under 2021.

Consensus Asset Management är ankarinvesterare i samband med börsnoteringen av aktien, som börjar handlas på torsdag. Det är även Swedbank Robur, Handelsbanken Fonder, TIN Fonder, C Worldwide, Skandia, Tredje AP-fonden och Skandia liv.

https://www.youtube.com/watch?v=Lp653aEtY2A&ab_channel=Placera

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Consensus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.