Bioextrax fördjupar utvärderingsavtal med ett av världens största kosmetikaföretag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bioextrax fördjupar utvärderingsavtal med ett av världens största kosmetikaföretag

Bioteknikbolaget Bioextrax meddelar att utvärderingsprojekt som pågår med ett av världens tre största kosmetik- och hudvårdsföretag har fördjupats och förlängts, vilket innebär att parterna framgent riktar in arbetet på en viss typ av biopolymer, så kallad PHO. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med det ursprungliga utvärderingsprojektet var för kosmetikaföretaget att utvärdera potentialen i att använda Bioextrax olika PHA-typer i olika produkter. Kosmetikaföretaget har nu beslutat sig för att fortsätta utvärderingen med fokus på en av PHA-typerna Bioextrax kan producera, nämligen PHO. Kosmetikaföretaget är både en potentiell köpare av PHO och en potentiell licenstagare av Bioextrax patenterade teknologi, då de har egen produktion och kapacitet inom industriell bioteknik. Utvärderingen väntas pågå till juni 2021.

- Att detta världsledande kosmetikföretag har valt att fördjupa utvärderingen av vår PHO och vår teknologi för att producera PHO är mycket positivt. Av flera skäl ser jag stor kommersiell potential med denna kund, om vi lyckas i den fördjupade utvärderingen. Först och främst är det ett mycket stort företag vi arbetar med, med en årlig omsättning om flera hundra miljarder svenska kronor. Det är också en bransch som är under väldigt hård press från regulatoriskt håll, då tillsatta och inte biologiskt nedbrytbara plaster är på väg att förbjudas inom EU i ett flertal av deras produkter. Slutligen har just det bolag vi arbetar med ett stort fokus på naturligt producerade råvaror, vilket innebär att de vill undvika konkurrerande PHA-produktionsmetoder med användande av olika typer av kemikalier, och vill fokusera på vår helt biobaserade teknologi, säger Edvard Hall, vd i Bioextrax.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bioextrax

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt