Bioextrax i utvärderingsavtal med globalt teknologibolag avseende bioplasten PHA

Nyhet

Bioextrax i utvärderingsavtal med globalt teknologibolag avseende bioplasten PHA

Bioextrax har ingått avtal om accelererat utvärderingsprojekt tillsammans med ett globalt teknikbolag avseende bioplasten PHA. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bioextrax uppger att teknologibolaget har utvecklat en kostnadseffektiv teknologi för produktion av PHA från ett par specifika avfallsströmmar men saknar en kostnadseffektiv extraktionsmetod.

”Syftet med projektet är att verifiera den kommersiella potentialen i att använda Bioextrax extraktionsteknologi i kombination med teknologibolagets egenutvecklade process för PHA-ackumulation”, skriver bolaget. Utvärderingsprojektet är på fyra månader.

Vd Edvard Hall säger att kunden utgör en mycket stor möjlighet för Bioextrax.

"Om utvärderingsprojektet går enligt plan påbörjas kommersiella förhandlingar efter att projektet är slutfört. För att redan nu ge en fingervisning så ser vi framför oss ett licensavtal som löper i 15 år och gäller ett större antal anläggningar globalt sett. Med den information vi har om storleken på deras första planerade kommersiella anläggning, vilken kommer att bli relativt liten, och med ett rimligt antagande om licens och royalties, så blir det ca 10 miljoner kronor årligen till Bioextrax enbart från denna mindre anläggning vid full produktion”, säger Hall.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bioextrax

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev