Bioextrax i utvärderingsprojekt med amerikansk start-up

Nyhet

Bioextrax i utvärderingsprojekt med amerikansk start-up

Bioteknikbolaget Bioextrax ska genomföra ett utvärderingsprojekt kring bioplasten PHA med en amerikansk start-up. Företaget utvecklar en ny metod för produktion av PHA och ska utvärdera Bioextrax patenterade teknologi för extraktion av PHA ur PHA-producerande bakterier.

"Detta projekt är i förhållande till många av våra andra utvärderingsprojekt långt från kommersiell fas. Vi ser det ändå som mycket positivt, inte minst då individerna bakom den potentiella kunden är väletablerade personer inom den globala PHA- och bioplastbranschen. Att de väljer att utvärdera vår teknologi och enligt egen uppgift presenterar oss som sin extraktionsteknologi i förhållande till investerare, ser vi därför som ett kvitto på relevansen vår teknologi har", konstaterar vd Edvard Hall i ett pressmeddelande.

Han säger vidare att de kommersiella diskussionerna kommer att påbörjas efter utvärderingsprojektet. Det amerikanska företaget söker just nu finansiering för att bygga en pilotanläggning.

"För att redan nu ge en fingervisning, om allt går bra i utvärderingsprojektet och med ett rimligt antagande om licens och royalties och en produktion om 25 tusen ton PHA per år, så blir det ca 20 MSEK årligen till Bioextrax enbart från deras första kommersiella anläggning."

Utvärderingsprojektet ska pågå under cirka fem månader.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bioextrax

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev