Bioextrax minskar omsättning och rörelseresultat under andra kvartalet - stora framsteg inom utvecklingsarbete

Nyhet

Bioextrax minskar omsättning och rörelseresultat under andra kvartalet - stora framsteg inom utvecklingsarbete

Bioteknikbolaget Bioextrax redovisar minskad omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan, ihop med en ökad rörelseförlust. Det andra kvartalet har varit händelserikt för bolaget.

Omsättningen sjönk till 0,1 miljoner kronor (0,4).

Bolagets vd Edvard Hall skriver i en kommentar att mycket positivt händer just nu i bolaget
och med olika partners.

"Vi har gjort stora framsteg inom utveckling, och utvecklat nya och förbättrade processer inom bioplast och foderingrediens, som vi nu har påbörjat patentprocesser kring", berättar bolagschefen.

Inom teknologin för konvertering av fjädrar till djurfoder lyfter vd:n fram att man har gjort ett mycket framgångsrikt utvecklingsarbete den senaste tiden, med kraftiga kostnadsminskningar och förbättrad produkt som följd.

Vd-ordet avslutas med att bolagschefen ser att många intressanta möjligheter kommer att utkristallisera sig baserat på arbetet som nu sker.

Rörelseresultatet blev -1,5 miljoner kronor (-0,2).

Kostnaderna avser främst fortsatt forsknings- och utvecklingsarbete.

Resultatet före skatt var -1,5 miljoner kronor (-0,2).

Resultatet efter skatt blev -1,5 miljoner kronor (-0,2).

Bioextrax, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning0,10,4-75,0%
Rörelseresultat-1,5-0,2
Resultat före skatt-1,5-0,2
Nettoresultat-1,5-0,2

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bioextrax

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev