Bioextrax ökar rörelseförlusten i tredje kvartalet, rör sig i rätt riktning

Nyhet

Bioextrax ökar rörelseförlusten i tredje kvartalet, rör sig i rätt riktning

Bioteknikbolaget Bioextrax redovisar som väntat oförändrad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (-0,7), i likhet med resultatet före och efter skatt.

Bolagets vd Edvard Hall skriver i en kommentar att bolaget rör sig definitivt i rätt riktning och
med högt tempo.

"Vi har påbörjat och/eller fördjupat kundrelaterade projekt inom samtliga våra tre affärsområden, och vi har gjort det tillsammans med stora och globalt ledande företag inom flera olika industrier. Vi har dessutom arbetat med ytterligare patentansökningar", kommenterar bolagschefen.

Utöver detta har man förstärkt sin organisation samt påbörjat produktion i 60 liters pilotanläggningen.

"Att vi kan producera större mängder material möjliggör för oss att arbeta med ännu fler
potentiella kunder och att snabbare driva dessa mot kommersiella avtal", förklarar Hall.

Bioextrax, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-1,2-0,7
Resultat före skatt-1,2-0,7
Nettoresultat-1,2-0,7

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bioextrax

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev