Bioextrax utvärderar sin teknik för djurfoder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bioextrax utvärderar sin teknik för djurfoder

Bioteknikbolaget Bioextrax har ingått ett utvärderingsprojekt på fyra månader med en större aktör inom ingredienser till djurfoder.

Bioextrax teknologi för att omvandla fjädrar (från exempelvis kyckling och kalkon) till proteintillskott för djurfoderapplikationer är det som kommer att utvärderas. Om utfallet blir lyckat bedömer bolaget att man har en mycket stor kommersiell möjlighet för Bioextrax. Kunden i fråga omsätter över 10 miljarder kronor.

Parterna skall utvärdera slutprodukten och slutföra kostnadsberäkningar under testet. Därefter skall utfordringsförsök genomföras. Tanken är att man därefter så fort som möjligt skall påbörja kommersialiseringen.

"Vi är mycket nöjda med hur snabbt detta företag har arbetat med de initiala utvärderingarna och att de nu är redo för ett intensivt utvärderingsprojekt. De säger att den produkt man kan tillverka med vår process har ett stort användningsområde inom ett par olika segment av djurfoder (bl.a. aqua feed och pet food) och att de siktar på storskalig försäljning snarast möjligt. Förhandlingar kring licensavgift och royalties till Bioextrax kommer påbörjas under detta utvärderingsprojekt", säger vd Edvard Hall i en kommentar.

Bioextrax-chefen ger också en uppskattning kring vad en överenskommelse kan ge för finansiell effekt.

"För att redan nu ge en fingervisning, så ger relativt konservativa antaganden om licensavgift och royalty till Bioextrax årliga licensintäkter överstigande 50 miljoner kronor vid produktion av 100 000 ton per år. Då det ser ut som vi har goda möjligheter att få patent på processen, så ser vi framför oss att ett framtida kommersiellt avtal skrivs på uppåt 20 år. Det som gör det hela extra spännande kommersiellt är att tillgången till fjädrar är otroligt stor och att kostnaderna för dessa är väldigt låga, vilket är en möjliggörare för att skapa en stor marknad, på både kort och lång sikt. Detta är givetvis väldigt stort och spännande, och just nu fokuserar vi på att leverera i det utvärderingsprojekt som ska pågå de närmaste fyra månaderna och sedan ta det steg för steg", fortsätter Hall.

[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bioextrax

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt