Bioextrax utvärderar sin teknik för djurfoder

Nyhet

Bioextrax utvärderar sin teknik för djurfoder

Bioteknikbolaget Bioextrax har ingått ett utvärderingsprojekt på fyra månader med en större aktör inom ingredienser till djurfoder.

Bioextrax teknologi för att omvandla fjädrar (från exempelvis kyckling och kalkon) till proteintillskott för djurfoderapplikationer är det som kommer att utvärderas. Om utfallet blir lyckat bedömer bolaget att man har en mycket stor kommersiell möjlighet för Bioextrax. Kunden i fråga omsätter över 10 miljarder kronor.

Parterna skall utvärdera slutprodukten och slutföra kostnadsberäkningar under testet. Därefter skall utfordringsförsök genomföras. Tanken är att man därefter så fort som möjligt skall påbörja kommersialiseringen.

"Vi är mycket nöjda med hur snabbt detta företag har arbetat med de initiala utvärderingarna och att de nu är redo för ett intensivt utvärderingsprojekt. De säger att den produkt man kan tillverka med vår process har ett stort användningsområde inom ett par olika segment av djurfoder (bl.a. aqua feed och pet food) och att de siktar på storskalig försäljning snarast möjligt. Förhandlingar kring licensavgift och royalties till Bioextrax kommer påbörjas under detta utvärderingsprojekt", säger vd Edvard Hall i en kommentar.

Bioextrax-chefen ger också en uppskattning kring vad en överenskommelse kan ge för finansiell effekt.

"För att redan nu ge en fingervisning, så ger relativt konservativa antaganden om licensavgift och royalty till Bioextrax årliga licensintäkter överstigande 50 miljoner kronor vid produktion av 100 000 ton per år. Då det ser ut som vi har goda möjligheter att få patent på processen, så ser vi framför oss att ett framtida kommersiellt avtal skrivs på uppåt 20 år. Det som gör det hela extra spännande kommersiellt är att tillgången till fjädrar är otroligt stor och att kostnaderna för dessa är väldigt låga, vilket är en möjliggörare för att skapa en stor marknad, på både kort och lång sikt. Detta är givetvis väldigt stort och spännande, och just nu fokuserar vi på att leverera i det utvärderingsprojekt som ska pågå de närmaste fyra månaderna och sedan ta det steg för steg", fortsätter Hall.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bioextrax

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev