Biofrigas uppdaterar kring verifieringen av Cryosep-tekniken

Nyhet

Biofrigas uppdaterar kring verifieringen av Cryosep-tekniken

Biogasbolaget Biofrigas lämnar en uppdatering kring verifieringen av Cryosep-tekniken. De senaste månaderna har verifieringen av bolagets anläggning pågått på verkstad i Stenungsund. Arbetet har bekräftat genomförda förbättringar, gett nya insikter i anläggningens prestanda och har även resulterat i identifierade förbättringar inför sista fasen av verifieringen som kommer att ske i skarp miljö hos kund, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

- Genom verifieringen har vi fått ett tydligt besked om att de förändringar som vi genomfört gett avsett resultat. Vi har också tagit till oss ny kunskap om hur anläggningen fungerar och har i samråd med vår kund identifierat ytterligare förbättringar som kommer att inkluderas inför verifieringens sista steg. Vi har haft en del förseningar vid intrimning av processtabilitet samt inleveranser av kompletterande material, men det är inte något som vi ser som besvärande inför nästkommande faser i arbetet. Däremot vill vi ge oss chansen att noggrant verifiera våra nyfunna insikter genom kompletterande tester samt att genomföra de förbättringar vi identifierat för att sista fasen i verifieringen skall bli så bra som möjligt, säger Jonas Stålhandske, vd för Biofrigas.

Bolaget planerar samtidigt flytten av anläggningen till kund vilket, utöver införande av beslutade förbättringar, innefattar transport, markarbete och inkoppling på befintlig rötgaskammare vars rötgas kommer att renas, uppgraderas och förvätskas till flytande biogas. Installation och start av testerna beräknas ske under första kvartalet nästa år.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Biofrigas

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev