Bioinvent gör vinst i fjärde kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Bioinvent gör vinst i fjärde kvartalet

Läkemedelsbolaget Bioinvent redovisar ökande omsättning och vänder till vinst i det fjärde kvartalet jämfört med året innan. Bolaget föreslår ingen utdelning.

Omsättningen steg till 98,7 miljoner kronor (25,4). De högre intäkterna beror på att det förekom flera milstolpe- och initiala betalningar av betydande storlek under perioden. Därutöver kom det också intäkter in från från produktion av antikroppar för kliniska studier

Rörelseresultatet blev 29,4 miljoner kronor (-40,5), med en rörelsemarginal på 29,8 procent.

Resultatet före skatt var 28,5 miljoner kronor (-40,9).

Resultatet efter skatt blev 28,5 miljoner kronor (-40,9), och per aktie 0,74 kronor (-2,04).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 29,2 miljoner kronor (-27,2). Kassaflödet från den löpande verksamheten och investeringsverksamheten uppgick till 27,6 miljoner kronor (-28,5).

Likvida medel uppgick till 729,3 miljoner kronor (154,0).

"Bioinvent har inlett 2021 med en mycket positiv utveckling. Lovande preliminära effektdata rapporterades från den pågående fas I/IIa-studien av vår ledande läkemedelskandidat BI1206. Bolaget genomförde även framgångsrikt en finansiering om 962 miljoner, vilken breddar vår institutionella ägarbas. Därutöver har vi utökat vår kliniska pipeline med ytterligare två läkemedelskandidater för behandling av solida tumörer", säger vd Martin Welschof.

Bioinvent, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning98,725,4288,6%
Rörelseresultat29,4-40,5
Rörelsemarginal29,8%
Resultat före skatt28,5-40,9
Nettoresultat28,5-40,9
Resultat per aktie, kronor0,74-2,04
Kassaflöde från löpande verksamhet29,2-27,2
Likvida medel729,3154,0373,6%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWM005AF41-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bioinvent

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bioinvent

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev