Blackrock har börjat göra mindre drag inom bitcoin

Nyhet

{newsItem.title}

Blackrock har börjat göra mindre drag inom bitcoin

Rick Rieder som är investeringschef för Blackrocks globala ränteförvaltning (fixed income) säger på CNBC Squawk Box att man har börjat göra mindre drag inom den populära kryptovalutan bitcoin.

Av programmet framgår det att Blackrock, som är världens största kapitalförvaltare med över 7 biljoner dollar i förvaltade tillgångar, har noterat att investerare tittar på alternativa värdebevarande tillgångar.

Rieders uppfattning är att tekniken och regleringen har utvecklats till en punkt där många människor bedömer att bitcoin bör vara en del av en investeringsportfölj. Det tros vara orsaken till prisuppgången.

Blackrock utfärdar ännu inga rekommendationer när det kommer till bitcoin, men givet att många sitter på mer kassa menar Rieder att en viss allokering till kryptovalutor kan vara vettigt.

Han är samtidigt skeptisk till idén att alla bör lägga 1 procent av sina tillgångar i bitcoin. Allokering bör bero på hur portföljen i övrigt ser ut.

Det sker mot bakgrund av att Blackrocks vd Larry Fink uttalade sig positivt om bitcoin i slutet av förra året, och nyligen framgick det att man söker en blockchain-chef.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev