Bluelake Mineral överför ägandet av ryska oljetillgångar till ett nybildat svenskt dotterbolag

Nyhet

Bluelake Mineral överför ägandet av ryska oljetillgångar till ett nybildat svenskt dotterbolag

Prospekteringsbolaget Bluelake Mineral, som tidigare hette Nickel Mountain Resources, överför
ägandet av ryska oljetillgångar till ett nybildat svenskt dotterbolag. Det framgår av ett pressmeddelande.

En process avseende försäljning av eller ingående av partnerskap kring bolagets ryska olje-och gasverksamhet i Tomsk pågår. Parallellt har Bolaget registrerat ett svenskt dotterbolag, Mezhlisa Resources, till vilket samtliga aktier i Mezhlisa Resources Cyprus har överförts.

Bolaget har som målsättning att sälja eller ingå partnerskap rörande Tomskprojektet. Diskussioner kring en sådan affär pågår. Det finns fortsatt inga garantier för om, när eller hur en sådan process kan slutföras framgångsrikt.

Bolaget har haft för avsikt att överföra ägandet av Tomskprojektet till ett nybildat svenskt dotterbolag som under våren 2021 planeras att, efter beslut om vinstutdelning på en bolagsstämma, delas ut till aktieägarna i bolaget.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bluelake Mineral

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bluelake Mineral

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev