Bra rapport från Sdiptech bidrog till att Odin Small Cap ökade 9 procent i juli

Nyhet

Bra rapport från Sdiptech bidrog till att Odin Small Cap ökade 9 procent i juli

Fonden Odin Small Cap steg 9 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 7,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,8 procent och är därmed bättre än index som har ökat 0,5 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig fondförvaltare Jonathan Schönbäck.

Enligt Schönbäck fyllde fonden 6 månader den 28 juli.

Positiva bidragsgivare för månaden var Sdiptech B, Lime Technologies, Vitec Software Group B, NCAB Group och Lagercrantz Group B.

"Sdiptech släppte en bra rapport i juli som visade på stärkt lönsamhet. De har en uttalad tillväxtstrategi och har under juni och juli förvärvat tre bolag. De har fokus på att bygga starka marknadspositioner och uppdaterade sina finansiella mål dagen innan rapporten."

Negativa bidragsgivare för månaden var Sinch, CTT Systems, Duni, Vaisala Corporation A och Axfood.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Sdiptech B, Sinch, Lime Technologies, Bredband 2 och Fjordkraft.

Odin Small Cap, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent9
Index MM, förändring i procent7,5
Fond i år, förändring i procent10,8
Index i år, förändring i procent0,5

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev