Bublar Group: Förvärv levererar ökad omsättning och resultat - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bublar Group: Förvärv levererar ökad omsättning och resultat - Analysguiden

Stark omsättningsökning för helåret 2020

Sammantaget har kvartalet inneburit hög affärstakt för Bublar inom samtliga affärsområden. Det finns inga indikationer på att den kraftiga nettoomsättningen från Goodbye Kansas kommer avstanna andra halvåret. Affärsområdena Shop och Work uppvisar relativt blygsam omsättning i jämförelse men utvecklingen i dotterbolagen är stark och det är tydligt att Bublar arbetar hårt för långsiktig tillväxt. I närtid kommer Goodbye Kansas och eventuella spelsläpp vara starkt drivande i koncernens resultat. Otherworld Heroes förväntas lanseras under andra halvan av 2020, men vi modellerar för att omsättningen från detta kommer märkas först under 2021 tillsammans Hello Kitty AR: Kawaii World. Det är inte troligt att den ökade efterfrågan på digitala tjänster från Goodbye Kansas kommer avstanna och ännu starkare tillväxt kan bli aktuell när synergier inom koncernen utkristalliseras. Vi behåller i stort våra tidigare omsättnings och EBTIDA prognoser, där vi prognostiserar omsättning 2020 om 180 miljoner kronor och EBITDA på -18 miljoner.

Hög affärstakt och många värdedrivare

Trots att senaste kvartalets resultat dominerats av Goodbye Kansas är det tydligt att utveckling och affärstakten i resterande områden är fortsatt hög. Tongivande i Shop och Work områdena blir att fortsätta förbättra plattformen och nå större kommersialisering genom avtal med stora, etablerade kunder. Bolagen har redan bevisat sin förmåga att hantera avtal med välkända kunder och fortsätter utvecklingen i denna riktning är större intäktsökningar inte långt bort. En framgångsrik lansering av Otherworld Heroes senare i år har även det potential att accelerera tillväxten. Ett växande, lönsamt Goodbye Kansas kommer skapa andrum för resterande affärsområden att utvecklas mot tillväxt och lönsamhet.

Ser fortsatt uppsida i aktien

För att värdera Bublar har vi genomfört en relativ värdering mot branschen och sektorn i stort samt en DCF-värdering, som grundar sig i prognoserna ovan, en diskonteringsränta på 14 procent och evighetstillväxt på 3 procent. Den sammanvägda värderingen finner ett motiverad riktkurs i Bublar i dagsläget på 4,5–7 kronor. Det är tydligt att Goodbye Kansas starkt kommer driva tillväxten framöver och när väl synergieffekter blir tydliga finns det potential för ännu större värdeökningar.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/bublar_q2_analysuppdatering_final.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Goodbye Kansas

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Goodbye Kansas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt