C Security har en betalningslösning på plats i Ryssland
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

C Security har en betalningslösning på plats i Ryssland

Båtlarmspecialisten C Security har omvärderat sin strategi för Ryssland och valt att övergå till en ny betalningsmodell. Ryska kunder kommer framöver att kunna beställa produkter direkt från bolaget via en dedikerad e-handel. Den nya modellen har nu verifierats genom ett antal testbetalningar via olika betalningsleverantörer och pengarna har framgångsrikt nått bolagets konton. Med den nya modellen undanröjs ett stort hinder för att realisera en för bolaget unik affärsmöjlighet i Ryssland, skriver C Security i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att under under 2015 skrev bolaget ett avtal om samarbete med den ryska försäkringskooperationen OSK som organiserar drygt 100 ryska försäkringsbolag. OSK fattade beslut om att C-pod systemet skall vara obligatorisk för deras båtförsäkringskunder. Totalt omfattas 15 000 försäkringstagare. Dessutom beslutade OSK att se över försäkring av vatten- och snöskotrar kopplat till samma krav på installerat C-pod system.

Efter Rysslands annektering av Krim 2014 införde EU omfattande sanktionerna mot Ryssland. Sanktionerna innebär bland annat kraftiga regleringar kring utförsel av kapital. De har medfört stora svårigheter för ryska kunder att betala i Euro. Sanktioner har även drabbat bolagets kunder som inte kunnat betala för beställda varor. Bolaget har under åren tillsammans med OSK och sin ryska distributör Armada gjort stora ansträngningar för att lösa situationen men hittills utan resultat.

C Security beslutade därför att omvärdera sin strategi och sätta upp ett nytt betalningsflöde för hårdvaran som tidigare skulle gå via sin ryska distributör. Modellen bygger på en egen dedikerad e-handel för ryska slutkonsumenter, med säkra betalflöden. Bolaget har verifierat att modellen fungerar genom flera lyckade testbetalningar. Det nya betalningsflödet och slutkundsförsäljningen kommer möjliggöra att få betalt utan ryska mellanhänder, vilket medför en signifikant snabbare handläggning av betalningar genom moderna betalsätt såsom Paypal, Skrill med flera.

Preliminärt lanseringsdatum av den ryska e-handeln och implementation av den nya go-to-market strategin är satt till slutet av första kvartalet 2021. Bolagets distributör Armada har parallellt påbörjat arbetet med att uppdatera importtillståndet som har hunnit gå ut. Det beräknas också vara klar i slutet av första kvartalwr 2021.

Båtförsäkringar hos försäkringsbolag anslutna till OSK tecknas på tre eller fem år. Försäkringen är villkorad till att kunden har köpt och installerat en C-pod samt förskottsbetalat abonnemanget. Bolagets abonnemangsintäkten per kund är 458 euro för tre år respektive 757 euro för fem år. Intäkten från hårdvaran, är 275 euro.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien C Security

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt