CAG Group: Starkt kvartal trots svåra förutsättningar - Penser
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CAG Group: Starkt kvartal trots svåra förutsättningar - Penser

C.A.G levererade 140 Mkr i intäkter under Q2 vilket var 1% bättre än vårt estimat. Tillväxten yoy landade på 12%, där mer än hela tillväxten (20%) var hänförlig till förvärv (Consoden som konsolideras fr.ån Q1 2020 och Engvall Security från Q3 2019), vilket betyder att den organiska tillväxten var fortsatt negativ (-8%). Antalet anställda vid kvartalets utgång var 318 st, vilket är något färre vs Q1 då man var 321 st.

Den justerade EBIT-marginal landade på hela 10,6% vilket var väsentligt över vårt estimat om 3,2%. Marginalen påverkades positivt med 3,1 procentenheter av temporärt sänkta arbetsgivaravgifter, en effekt som inte kommer följa med in i H2 utifrån de myndighetsbeslut som gäller idag. Även justerat för detta var dock personalkostnaderna knappt 4% lägre än väntat. Övriga kostnader var sammantaget i linje med förväntan.

Vi justerar upp EBIT-estimatet för 2020 till följd av utvecklingen under Q2 men bibehåller i stort estimaten för 2021-2022. Efter 2020 förväntar vi oss att den organiska tillväxten tar fart, och vi vill se att så sker innan vi är beredda att skruva upp prognoserna. På sikt kan också högre marginal motivera högre värde. Vårt motiverade värde per aktie kvarstår på 70-72 kr och betyder medelhög potential till låg risk.

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CAG Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien CAG Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt