Carnegie Micro Cap ökade 9,55 procent i augusti
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carnegie Micro Cap ökade 9,55 procent i augusti

Fonden Carnegie Micro Cap steg 9,55 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 15,13 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden har ökat i Bulten. Förvaltaren kommenterar.

"Vi får signaler om en stigande bilproduktion och om det materialiseras kommer vinstutvecklingen för Bulten att vara synnerligen god. Bolaget levererar fästelement till personbilsindustrin och det spelar ingen roll för bolaget om det är en el- eller förbränningsmotorbil även om en hybridbil med dubbla drivlinor naturligtvis är bäst. Bolaget har en rörelsemarginal om 8 procent som målsättning och vi ser den som realistisk på sikt. Om den nås är värderingsmultiplarna exceptionellt låga. Vi förväntar oss inte att man når riktigt dit nästa år men kommer man en bit på väg är värderingen av bolaget mycket attraktiv. Aktien steg med 22 procent i augusti."

Vostok New Ventures har enligt förvaltaren haft ett intressant år.

"E-hälsobolaget Babylon Health utvecklas extremt starkt samtidigt som samåkningstjänsten Bla Bla Car och elsparkcykeltjänsten Voi av naturliga skäl haft en tuff period. Detta bekräftades i den nyligen släppta kvartalsrapporten. Babylon Health är bolagets överlägset största innehav och det är svårt att inte bli exalterad över utvecklingen. Här hemma har många åsikter om elsparkcyklar och Voi väcker känslor. Vi ser nu hur städer öppnar upp och Vois verksamhet kommer igång. Det är ingen tvekan om att elsparkcykeln är här för att stanna och Voi verkar vara en mycket skicklig operatör. Styrande politiker vill helt enkelt att den skall finnas i våra städer. Vois långsiktiga plan sträcker sig långt bortom elsparkcykeln. Vostok New Ventures steg med 20 procent i augusti."

Carnegie Micro Cap, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent9,55
Fond i år, förändring i procent15,13

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bulten

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt