Carnegie Micro Cap ökade 9,7 procent i juli - Nordic Waterproofing månadens bästa innehav

Nyhet

Carnegie Micro Cap ökade 9,7 procent i juli - Nordic Waterproofing månadens bästa innehav

Fonden Carnegie Micro Cap steg 9,7 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,1 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Viktor Henriksson.

På ett generellt plan slog börsbolagens månadsrapporter förväntningarna, enligt Henriksson.

"Coronapandemin har skapat en exceptionell osäkerhet och med facit i hand kan konstateras att börsbolagen klarat krisen bättre än analytikernas förväntningar såhär långt. Fondens innehav rapporterade över lag rapporter som slog förväntningarna med råge".

Positiva bidragsgivare för månaden var Stillfront Group, Sdiptech, Nordic Waterproofing, Instalco och Formpipe Software.

Enligt Henriksson är Nordic Waterproofing månadens bästa innehav.

"Bäst av innehaven under årets andra kvartal gör vi bedömningen att taktätningsbolaget Nordic
Waterproofing presterade. Rapporten var rakt igenom urstark med omsättning och resultat som
vida överträffade förväntningarna. Lönsamheten får en del hjälp av låga råvarupriser men framför allt bedömer vi att det handlar om en bra prestation från bolagets sida".

Negativa bidragsgivare för månaden var New Wave Group, Know It, TF Bank, Platzer Fastigheter och Bulten.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Stillfront Group, Scandi Standard, Nordic Waterproofing, Instalco och Rejlers.

Carnegie Micro Cap, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent9,7
Fond i år, förändring i procent5,1

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev