Challenger Mobile rapporterar små förändringar i andra kvartalet

Nyhet

Challenger Mobile rapporterar små förändringar i andra kvartalet

Telekombolaget Challenger Mobile redovisar små förändringar av intäkter och resultat i andra kvartalet 2020 jämfört med samma kvartal i fjol.

Nettoomsättningen uppgick till 0,1 miljoner kronor (0,1).

Rörelseresultatet blev -0,4 miljoner kronor (-0,5).

Resultatet före och efter skatt var -0,4 miljoner kronor (-0,5).

Bolaget har tecknat en avsiktsförklaring om ett omvänt förvärv av ett bolag inom mobil gaming, vilket aviserades den 16 juli. Arbetet med förvärvet fortgår enligt plan.

- Resultatet blev något bättre för perioden och halvåret än föregående år även om omsättningen är på en mycket blygsam nivå i denna fas. Kostnader hålls tillbaka i en fas av låg teknisk aktivitet samt statligt stöd i form av sänkta arbetsgivaravgifter. Våra tjänster har fortsatt inte sett den nylansering som förberetts för våra kunder i Oman. Bolagets löpande intäkter är direkt knutna till användandet av levererade tjänster vilket gör att intäktsökningar dröjer med fördröjd marknadsföring av tillgängliga tjänster, kommenterar vd Johan Meijer i delårsrapporten.

- Spridningen av covid-19 har haft en viss negativ påverkan på bolagets verksamhet. Osäkerheten kring framtida politiska beslut samt människors och företags förändrade beteende har hämmat aktiviteten generellt och begränsat möjligheterna till införsäljning av bolagets tjänster. Men i ett längre perspektiv bedömer vi att den globala viruspandemin kommer att leda till långsiktiga förändringar i människors beteende där tekniska kommunikationslösningar, som bolagets, kommer att ha en ännu större betydelse vilket skulle gagna bolagets utveckling. Vi arbetar med att ta till vara på denna möjlighet för att erbjuda operatörer och företag kraftfulla och bättre anpassade alternativ till Microsofts och Googles tjänster, avslutar Johan Meijer.

Challenger Mobile, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning0,10,10,0%
Rörelseresultat-0,4-0,5
Resultat före skatt-0,4-0,5
Nettoresultat-0,4-0,5

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev