Cline Scientifics första samarbetsavtal med big pharma en jätteviktig milstolpe - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cline Scientifics första samarbetsavtal med big pharma en jätteviktig milstolpe - vd

Life science-bolaget Cline Scientific presenterade för ett par veckor sedan samarbete med ett stort läkemedelsbolag. Partnern i fråga är Astrazeneca.

“Det är en jätteviktig milstolpe för oss. Vi har kommunicerat ett första samarbetsavtal med ett ‘big pharma’-bolag. Vi bedömer att det stärker oss väsentligt när det gäller alla andra diskussioner som vi har i marknaden”, säger vd Patrik Sundh i en intervju.

Avtalet, som presenterades för ett par veckor sedan, innebär att att Astrazeneca kommer att använda Göteborgsföretagets gradientteknologi som en del av MSCA-ITN Network, V. A Cure. V.A Cure är ett Horizon 2020-finansierat projekt som syftar till att avslöja kärnmekanismer för vaskulära anomalier och att utnyttja denna information för att skapa nya terapier för kärlsjukdomar. Teknologiskt innebär detta en breddning för det Spotlight-noterade bolaget.

“Vi kommer att få vår teknologi verifierad inom ett jättestort område som kärlsjukdomar. Det är naturligtvis väldigt stort för oss. Lärdomarna som vi får fram kan vi också använda i vårt eget projekt för broskskador, StemCART”, säger Sundh.

Formellt är det en forskare på Astrazeneca som nu kommer att använda bolagets teknologi. Några finansiella detaljer har företaget inte gått ut med.

När ett resultat av projektet kan presenteras har Cline Scientific inte angett. Sundh bedömer att affären kommer att leda till att fler aktörer i branschen får upp ögonen för företagets teknik.

“Det är väldigt långa säljcykler för oss när vi skall nå ut med vår teknik. Det här underlättar såklart diskussioner för oss. Det är ett jättestort bolag som nu visar en nyfikenhet kring tekniken och väljer att gå vidare. Jag vill också betona att det även är viktigt i vår egen utveckling. Alla lärdomar från detta kommer vi även att ha nytta av i vår egen utveckling”, säger han.

Cline har nyligen stärkt teamet kring StemCART och bolaget arbetar även vidare med CellRACE, bolagets cancerdiagnostikprodukt. Just nu testas och förfinas prototypen. Parallellt arbetar man med patentering.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cline Scientific

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cline Scientific

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt