Coinshares genomför nyintroduktion på First North med första handelsdag 11 mars

Nyhet

Coinshares genomför nyintroduktion på First North med första handelsdag 11 mars

Coinshares International genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market.

Coinshares är baserade på Jersey och fokuserar på finansiella produkter och tjänster för digital tillgångar, med bland annat XBT Provider som tillhandahåller börshandlade produkter.

Erbjudandet omfattar 3,36 miljoner nyemitterade aktier. Teckningskursen är 44,90 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 151 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknas till 7,5 miljoner kronor. Teckningstiden inleds den 23 februari och pågår till den 2 mars. Aktien kommer att börja handlas på First North den 11 mars med kortnamnet COIN, framgår det av ett prospekt.

Coinshares kommer vid fullteckning att ha 66,55 miljoner aktier utestående, vilket värderar bolaget till 3,0 miljarder kronor räknat på teckningskursen. Mangold är finansiell rådgivare och certified advisor till bolaget.

https://coinshares.com/assets/IR/coinshares-international-limited---tillvaxtprospekt-(secured).pdf

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev