Colabitoil ökar förlusten i andra kvartalet - Börskollen

Nyhet

Colabitoil ökar förlusten i andra kvartalet

Förnyelsebara drivmedelsbolaget Colabitoil redovisar en lägre omsättning och högre förlust under andra kvartalet, jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen sjönk 2,4 procent till 137,0 miljoner kronor (140,4).

Rörelseresultatet blev -8,5 miljoner kronor (-5,9). Resultatet har belastats med bland annat kostnader för befarade kundförluster på 1,7 miljoner kronor (0).

Resultatet före och efter skatt var -10,1 miljoner kronor (-7,4).

Resultat per aktie hamnade på -1,14 kronor (-0,83).

Colabtoil har under juli gått in som ny majoritetsägare i Smart Energy och det kombinerade företaget beräknas omsätta drygt två miljarder kronor i år.

”Det sker en konsolidering i marknaden och vi kommer i allra högsta grad vara delaktig i denna resa. Det är väsentligt för oss att inneha den kritiska massa av kunder och volymer för att vi skall kunna dra nytta av synergier denna massa medför. Jag är mycket nöjd över att vi kunnat göra denna strukturaffär och därmed skapat en möjlighet att bli en större och mer attraktiv aktör i marknaden”, säger vd Magnus Nyfjäll i rapporten.

Colabitoil, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning137,0140,4-2,4%
Rörelseresultat-8,5-5,9
Resultat före skatt-10,1-7,4
Nettoresultat-10,1-7,4
Resultat per aktie, kronor-1,14-0,83

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev