Colabitoils dotterbolaget Smart Energy kallar till extra stämma den 25 november

Nyhet

Colabitoils dotterbolaget Smart Energy kallar till extra stämma den 25 november

Aktieägarna i förnyelsebara drivmedelsbolaget Colabitoils dotterbolag Smart Energy kallas till extra bolagsstämma onsdagen den 25 november 2020. Med anledning av den pågående coronapandemin kommer stämman att genomföras via förhandsröstning, så kallad poströstning. Någon stämma med möjlighet att närvara personligen eller genom ombud kommer därmed inte att genomföras.

Styrelsen föreslår att bolagsordningen ändras, innebärande att antalet aktier ska vara lägst 1 miljard och högst 4 miljarder aktier.

Aktieägare motsvarande en minoritet föreslår att en särskild granskningsman ska utses för att granska vissa förhållande under perioden 29 maj 2019 till och med datum då stämman hålls. Aktieägaren vill att minoritsrevisor och lekmannarevisor utses. Aktieägaren föreslår att bolagsstämman godkänner att talan om skadestånd till bolaget ska väckas mot Capital Conquest AB. Underlag till förslaget är revisionsberättelsen till bolagets årsredovisning 2019. Det finns även förslag på dagordningen att dessa ovanstånde punkter bordläggs.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Smart Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Smart Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev