Comintelli minskar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Comintelli minskar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet

Mjukvarubolaget Comintelli redovisar minskande omsättning och förlust under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolagets vd Jesper Martell påpekar i rapporten att coronapandemin har haft en negativ påverkan på årets nykundsförsäljning medan försäljningen till befintliga kunder har varit fortsatt stabil.

"På kort sikt har den ökade osäkerheten i omvärlden inneburit att företag blir försiktigare, vilket vi märkt i kunders beslutsprocesser. På längre sikt bedömer vi att efterfrågan på verktyg för omvärldsbevakning och - analys kommer att öka i takt med behovet av att vara bättre förberedda på omvärldsförändringar. Detta gynnar Comintelli på sikt och ger oss goda förutsättningar att öka försäljningen av Intelligence2day", skriver han.

Omsättningen sjönk till 3,6 miljoner kronor (6,0).

Ebita-resultat blev -1,2 miljoner kronor (0,2).

Rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (0,2).

Resultatet före skatt var -1,5 miljoner kronor (0,1).

Resultatet efter skatt blev -1,6 miljoner kronor (0,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,21 kronor (0,05).

Ingen utdelning föreslås (0).

Comintelli, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning3,66,0-40,0%
EBITA-1,20,2
EBITA-marginal3,3%
Rörelseresultat-1,20,2
Rörelsemarginal3,3%
Resultat före skatt-1,50,1
Nettoresultat-1,60,4
Resultat per aktie, kronor-0,210,05
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005AF3B-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Comintelli

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Comintelli

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev