Cykliska aktier bidrog positivt - Norron Alpha ökade 1,1 procent i augusti
Sidan kan vara sponsrad eller innehålla länkar till samarbetspartners, se vår Dataskyddspolicy.

Nyhet

Cykliska aktier bidrog positivt - Norron Alpha ökade 1,1 procent i augusti

Fonden Norron Alpha steg 1,1 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Gustaf Sjögren.

Sjögren skriver att teknikaktier var de bästa under månaden, men att även cykliska aktier började prestera i samband med att världen öppnar upp igen.

Enligt Sjögren är sparandet bland konsumenter stort just nu, speciellt i USA. Det ser han som ett tecken på att ekonomin kan ta fart igen när arbetslösheten har gått ner.

Positiva bidragsgivare för månaden var Volvo, Hexagon, Electrolux, Stora Enso och Investor.

Negativa bidragsgivare för månaden var Atlantic Sapphire, AstraZeneca, Pexip, Balder och Neles.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Volvo AB, Atlas Copco A, Hexagon B, Investor B och Essity B.

Norron Alpha, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent1,1
Fond i år, förändring i procent-3,4

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

En sammanfattning av börsen i din inkorg?

Vi slår ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi sammanfattar veckan som gått på börsen och kommer med läsvärda intervjuer, populära nyheter och intressanta analyser.

Läses av andra just nu

Tips

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader

Hålla nere fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka din sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med näst billigaste alternativet. Jämför du med på deras site.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev