Dancann ansöker hos DMA om att få tillverka cannabisprodukter

Nyhet

Dancann ansöker hos DMA om att få tillverka cannabisprodukter

Dancann Pharma har lämnat in en ansökan till danska läkemedelsverket, DMA, om tillstånd att få tillverka CIO (cannabis intermediate products). Det framgår av ett pressmeddelande.

Ansökan faller inom ramen för det medicinska cannabis-pilotprogrammet som initierades i början av 2018 och löper över fyra år.

Vid ett godkännande av ansökan får bolaget förutom att tillverka CIO även importera, tillverka och exportera CPP (cannabis primary products).

"Det är ett viktigt steg i våra ansträngningar att få ut en mängd olika medicinska cannabisprodukter på marknaden i Danmark. I dag är det svårt för både läkare och patienter att få tillgång till medicinsk cannabis i olika former och av samma anledning är vi här för att ändra på detta", kommenterar John Morell Frellsen, kommersiell chef på Dancann.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Dancann Pharma (DK)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Dancann Pharma (DK)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev