Dancann Pharma rapporterar högre rörelseförlust, övertygade om att pilotprogrammet kommer fortsätta

Nyhet

Dancann Pharma rapporterar högre rörelseförlust, övertygade om att pilotprogrammet kommer fortsätta

Nyligen börsnoterade Dancann Pharma redovisar som väntat ingen omsättning under tredje kvartalet samtidigt som nettoförlusten ökade jämfört med samma period året innan.

Ebita-resultat blev -2,3 miljoner danska kronor (-0,3), i likhet med resultatet efter skatt.

Likvida medel uppgick till 12,1 miljoner danska kronor (0,2).

Vd Jeppe Krog Rasmussen skriver i en kommentar att den första handelsdagen för bolagets aktie i november var tuff, men man har vänt det till en motivationsboost.

Bolaget står inför större strategiska val som måste göras. Man fortsätter att se sin nuvarande position som en fördel givet hur marknaden har utvecklats och avhåller sig från att forcera fram verksamheten.

Vad avser den tvååriga utvärderingen av pilotprogrammet från den danska regeringen och den danska läkemedelsmyndigheten är ledningen övertygade om att programmet kommer förlängas. Utvärderingen förväntas släppas innan årsskiftet.

Dancann Pharma, MdkkQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning00
EBITA-2,3-0,3
Nettoresultat-2,3-0,3
Likvida medel12,10,2

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Dancann Pharma (DK)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Dancann Pharma (DK)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev