DNB Health Care minskade 2,6 procent i juni - Sanofi bäst under månaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

DNB Health Care minskade 2,6 procent i juni - Sanofi bäst under månaden

Fonden DNB Health Care minskade 2,6 procent i juni, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 2,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,1 procent och är därmed sämre än index som har ökat 0,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Hälsosektorn utvecklades något svagare än den breda marknaden i juni. Delar av hälsosektorn påverkas, men totalt sett kommer branschen att klara sig bra jämfört med mer konjunkturkänsliga branscher. Det tror förvaltarna Eirik Hernes Larsen och Bendicte
Kilander Bakke.

Bioteknologiföretagen Alkermes och Biomarin Pharmaceutical var bland de bolag i portföljen som steg mest, till följd av positiva nyheter relaterade till bolagens utveckling av behandlingar för
koloncancer respektive hemofili.

Läkemedelsföretaget Sanofi bidrog mest till portföljen, vilket delvis kan förklaras av positiva nyheter relaterade till bolagets utveckling av produkter för behandling av COVID‐19. Läkemedelsföretaget Pfizer var bland de bolag som föll mest under juni och påverkades negativt av nyheter kring bolagets utveckling av bröstcancerbehandling.

Bioteknikföretaget Biogen bidrog negativt på grund av nyheter om att bolaget kommer att förlora ett patent på en av de viktigaste produkterna som används vid behandling av MS‐patienter.

Positionerna i flera andra läkemedelsföretag bidrog också negativt, utan några företagsspecifika nyheter som ledde till förändringen.

"På kort sikt finns det många tillfälligheter som påverkar aktiekurserna och vi tror inte att vi kan förutsäga den kortsiktiga utvecklingen. Det vi ägnar tid åt är att hitta bra företagsinvesteringar. Vi är positiva till den långsiktiga utvecklingen av hälsosektorn och förväntar sig att sektorn fortsätter att generera konkurrenskraftig avkastning hjälpt av hög innovationstakt, demografisk förändring, livsstilssjukdomar och höga investeringsbehov i tillväxtekonomier. Vår investeringsstrategi försöker fånga dessa trender utan att ta för hög risk," säger förvaltarna.

DNB Health Care, %juni, 2020
Fond MM, förändring i procent-2,6
Index MM, förändring i procent-2,4
Fond i år, förändring i procent-2,1
Index i år, förändring i procent0,9

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien DNB Bank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt