DNB Health Care utvecklades negativt i augusti - lyfter fram Alexion och Bristol Myers‐Squibb

Nyhet

DNB Health Care utvecklades negativt i augusti - lyfter fram Alexion och Bristol Myers‐Squibb

Fonden DNB Health Care minskade 0,6 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 0,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 7,5 procent och är därmed sämre än index som har minskat 0,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

"Hälsosektorn följde inte uppgången på den breda marknaden i augusti, ändå har sektorn hållit bättre än den breda marknaden uppmätt från början av året. Aktiemarknaderna återspeglar nu en uppfattning om att coronaviruspandemin i allmänhet är under kontroll och att bolagens intäkter snart kommer att återgå till mer normala nivåer", skriver fondens förvaltare Benedicte Bakke och Eirik Larsen.

Fondens främsta bidragsgivare var Alexion, som gynnades av att det spekulerades om potentiella förvärv under månaden. Även Bristol Myers‐Squibb hade en bra månad hjälpt av positiva kliniska studier kring företagets viktigaste cancerläkemedel.

Sanofi var fondens sämsta innehav under månaden.

På lång sikt är förvaltarna fortsatt positiva till utvecklingen inom hälsosektorn och de väntar sig att sektorn kommer leverera konkurrenskraftig avkastning.

Fondens tre största innehav var per utgång av månaden Sanofi, Regeneron Pharmaceuticals och AbbVie.

DNB Health Care, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent-0,6
Index MM, förändring i procent0,7
Fond i år, förändring i procent-7,5
Index i år, förändring i procent-0,7

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev