ECB vill ha vetorätt på stablecoins i euroområdet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

ECB vill ha vetorätt på stablecoins i euroområdet

ECB vill ha vetorätt på lanseringen av så kallade stablecoins i euroområdet och en större roll i tillsynsarbetet, rapporterar Reuters. Exempelvis Facebook har en stablecoin vid namn Diem.

ECB vill ha det sista ordet om huruvida en stablecoin ska få lansera i eurozonen, i syfte att säkerställa kontroll över inflationen eller betalningssäkerheten.

Vidare är ECB av uppfattningen att de som ger ut stablecoins bör vara föremål för rigorösa likviditetskrav som påminner om de som appliceras för penningmarknadsfonder. Detta för att kunna parera stora kapitalutflöden.

ECB arbetar på en egen digital valuta med förhoppningar om att lansera den inom de närmaste fyra åren.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev