Ecoclime: Höjd riktkurs efter imponerande kvartal - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ecoclime: Höjd riktkurs efter imponerande kvartal - Analysguiden

Från högriskbolag till en balanserad koncern

Ecoclime har via en förvärvsresa 2017–2020 gått från ett rent pro- duktbolag i tidig fas till ett mer vertikalt integrerat bolag med flera intäktsben. Förvärven av ett par installationsbolag har visserligen sänkt Ecoclimes lönsamhetspotential, men har samtidigt ökat sanno- likheten att bolagets kärnprodukter ska nå kommersiell framgång samt minskat risken i aktien. Omsättningsfördelningen under första halvåret illustrerar tydligt koncernens mer diversifierade affär (se diagram).

Stor tillväxtpotential inom kärnprodukterna

Koncernens kärna; komfortpaneler för förbättrat inomhusklimat på kontor samt Evertherm-produkterna inom cirkulär energi, verkar båda i högintressanta segment som sannolikt går en ljus fram till mötes. Båda adresserar miljardmarknader i ett läge där intresset för klimatpositiva investeringar aldrig varit större. Kundlistan med bolag som Skanska, Akademiska Hus, Fabege, Atrium Ljungberg och Vattenfall vittnar om en stark produktportfölj. Vi räknar med att sälj- offensiven som inleds under andra halvåret 2020 ger god utväxling på tillväxt och lönsamhet från 2021.

Klimatregleringar kan driva tillväxt

I klimatkrisens spår har det satts upp ambitiösa mål på såväl nationell nivå som på EU- och FN-nivå. Om dessa ska nås lär det i slutändan krävas hårdare regleringar kring energieffektivitet i fastigheter. Ecoclime är med sina energibesparande produkter perfekt posi- tionerat för att komma ut som en vinnare på en sådan utveckling. En parallell kan exempelvis dras till framgångsrika kylgrossisten Beijer Ref som gynnats och gynnas av en EU-förordning om utfasning av konventionella köldmedier till förmån för miljövänliga alternativ. Ett annat exempel är värmebolaget Nibe vars goda tillväxt inom värme- pumpar gynnats av statliga subventioner i flera länder.

Fortsatt lågt värderad i het sektor

I tider då klimatet är i fokus handlas bolag inom energieffektivitet (Nibe), förnyelsebar energi (Climeon) och ökad elbilspenetration (Garo) till höga multiplar på börsen. Trots den kraftiga kurs- uppgången sedan i våras värderas Ecoclime bara strax över Systemair (ventilation) och Instalco (installation) på ev/sales (se diagram). I våra ögon förtjänar Ecoclime att värderas högre givet bättre till- växtutsikter samt en produktaffär som ger bolaget bättre lönsam- hetspotential. Vi ser ett motiverat värde på 12,50 kronor per aktie på tolv månaders sikt, men om bolaget växer snabbare och når de ambi- tiösa finansiella målen är uppsidan ännu större.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/ecoclime_-_q2_2020.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Atrium Ljungberg

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt