Ecoclime: Kurslyft inför byte till First North - Carlsquare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ecoclime: Kurslyft inför byte till First North - Carlsquare

Ecoclime-aktien har gått starkt den senaste tiden. En förklaring förutom en bra halvårsrapport är sannolikt att Nasdaq nu har godkänt att Ecoclime-aktien kan börja handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market från den 14 september. Detta bör möjliggöra att flera investerare kommer in på bolagets ägarlista, framförallt utländska ägare då Nasdaq har betydligt fler anslutna medlemmar.

Bolagets halvårsrapport presenterades den 20 augusti. Dagen därpå offentliggjordes att dotterbolaget SDC Automation har fått ett första uppdrag att uppgradera klimatsystemet på tre serverhallar i Sverige till ett värde av 5,5 miljoner kronor. Ecoclime har också stärkt upp sin försäljningsorganisation med en försäljningschef, Peter Bodin samt Wille Wilkens som account manager. Till koncernens säljteam har även Fredrik Hansson från H-Gruppen (ett bolag som Ecoclime förvärvade kring årsskiftet 2019/20) knutits. En central del i Ecoclimes strategi är också att sälja in bolagets produkter via sina nyförvärvade bolag (ventilations- och rörinstallatörer).

Som framgår i graf nedan har Ecoclime med råge passerat nivåerna från innan Corona-krisen som fick aktiemarknaden på fall. Senast betalda kurs var 10,7 kronor och i vår grundanalys från den 21 september beräknar vi ett motiverat värde per aktie om 13,5 kronor (läs här). Således finns en kurspotential fortfarande kvar.

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ecoclime

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ecoclime

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt