Elon Musk: Bitcoin ser ut att stå högt - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Elon Musk: Bitcoin ser ut att stå högt

Elbilstillverkaren Teslas grundare och vd Elon Musk uppgav på Twitter att bitcoin "ser ut att stå högt" efter att kryptovalutan under veckan slog ett nytt rekord genom att värdet översteg 1 biljon dollar. Han skrev också att samma sak gäller ethereum.

Under fredagen handlades bitcoin till över 54 000 dollar.

Musk skriver vidare att du precis som guld kan äga bitcoin.

"Pengar är bara data som gör att vi kan undvika besväret med byteshandel", twittrade miljardären.

Enligt Wedbush Securities har Tesla gjort en vinst på cirka 1 miljard dollar på sin investering i bitcoin, enligt CNBC.

Under lördagen publicerade investmentbanken en analys där man påpekade att elbilstillverkaren är på väg att tjäna mer pengar på bitcoin än vad man gör på att sälja bilar under 2020.

Tesla meddelade tidigare i februari att man investerat 1,5 miljarder dollar i bitcoin, ett beslut som varit mycket omskrivet och inneburit en rejäl skjuts i värdet för kryptovalutan.

https://www.cnbc.com/2021/02/20/elon-musk-says-bitcoin-seems-high-after-surpassing-1-trillion-market-cap.html

https://www.cnbc.com/2021/02/22/tesla-has-made-1-billion-profit-on-its-bitcoin-investment-analyst.html

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Tesla

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev