Embracer befinner sig i mer förvärvsdialoger än någonsin tidigare - flera positiva analytiker
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracer befinner sig i mer förvärvsdialoger än någonsin tidigare - flera positiva analytiker

Embracer

Embracer befinner sig i fler förvärvsdialoger än någonsin tidigare, förmedlar vd Lars Wingefors under rapportpresentationen.

"Vår ambition är att öka vår förvärvsaktivitet framgent. Det är drivet av att vi ökar antalet operativa studios", berättar bolagschefen.

"De främsta konkurrenterna som vi möter därute är bolag som är betydligt större än oss, ibland upp till 100 gånger eller mer i termer av marknadsvärde", säger bolagschefen.

Embracer förväntar sig att lanseringsaktiviteten av spel under nästa räkenskapsår kommer vara den starkaste i bolagets historia, med släpp av mer än 70 premiumspel.

Flera storbanker och analyshus har påpekat att kvartalsrapporten var stark och även bättre än väntat, huvudsakligen på rörelseresultatnivån.

Handelsbanken lyfter fram att Embracer uppvisar rekordhöga investeringar i pågående spelutveckling och att de nu har 150 spel i sin portfölj under utveckling, vilket anses båda gott för den fortsatta utvecklingen.

Investmentbanken Pareto förväntar sig ytterligare värdeskapande förvärvsaktiviteter under 2021, mot bakgrund av att tillgängliga likvida medel uppgår till drygt 10 miljarder kronor.

Kepler Cheuvreux kommenterar Embracers beslut att konvertera till IFRS-redovisning, och ser det som positivt för transparensen även om processen beräknas ta 18-36 månader.

Bytet av redovisning sker som ett led i förberedelserna inför ett listbyte. Wingefors sade till Dagens industri under morgonen att Stockholmsbörsen är huvudalternativet men det finns också andra marknadsplatser i åtanke. Målsättningen är att hålla nere den normalt höga börsnoteringskostnaden.

Embracer-aktien är i princip oförändrad efter morgonens kvartalsrapport.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt