Embracer-nyförvärvet Aspyr ser stora möjligheter i koncernens IP-portfölj (R)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracer-nyförvärvet Aspyr ser stora möjligheter i koncernens IP-portfölj (R)

Embracer-nyförvärvet

(Rättelse: Angett fel köpeskilling i femte stycket, ändrat till korrekt).

Nyförvärvade Aspyr, med stort fokus på att expandera befintliga speltitlar till nya plattformar, ser stora synergimöjligheter i Embracers IP-portfölj. Det säger bolagschefen och medgrundaren Ted Staloch under förvärvspresentationen.

"Det är juvelen. Det finns över 200 IP-rättigheter att titta på, flera studios att prata med om deras spel och ytterligare sätt för oss att öka vår räckvidd genom flera plattformar och tjänster", säger Staloch.

Dag ett ska man börja titta på alla dessa möjligheter. Aspyr kan hjälpa till antingen i egenskap av utvecklare eller förläggarpartner.

"Vi har väldigt höga förhoppningar om det betydande innehåll som finns tillgängligt, både i termer av kvantitet och kvalitet", säger bolagschefen på Aspyr.

Det meddelades under morgonen att Embracer köper amerikanska Aspyr via sitt helägda dotterbolag Saber Interactive. Den initiala köpeskillingen uppgår till 100 miljoner dollar, på en kassa- och skuldfri basis. Detta ihop med en prestationsvillkorad tilläggsköpeskilling om maximalt 350 miljoner dollar.

Aspyr har även ett hemligt spel i pipelinen med en uppskattad budget på 70 miljoner dollar. Deltagarna på förvärvspresentationen, däribland vd Lars Wingefors, är restriktiva med att ge mer detaljer kring det.

"Bara att säga den summan säger någonting. Jag tror det kommer en tidpunkt när företaget eller vem det nu är som kommer tala om det", säger Wingefors kryptiskt under presentationen.

Det framgår på Linkedin att Aspyr har anställt flera personer under de senaste två åren med en bakgrund från den Electronic Arts-ägda spelutvecklingsstudion Bioware, däribland Jason Minor som varit Art Director för Star Wars: The Old Republic. Han har nu samma roll på Aspyr Media.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.