Enersize redovisar små förändringar av resultatet

Nyhet

Enersize redovisar små förändringar av resultatet

Mjukvarubolaget Enersize redovisar små förändringar av sitt resultat under det första halvåret.

Omsättningen sjönk till 0,1 miljoner euro (0,2).

Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner euro (-0,9). Resultatet före skatt var -0,8 miljoner euro (-1).
Resultatet efter skatt blev -0,8 miljoner euro (-1).

"Vi ser nu att kunder som tvingades stänga sina fabriker för besök nu öppnar upp och vi är på gång att planera in flera projekt som kommer innebära att försäljningen under tredje kvartalet sannolikt ökar något mot andra kvartalet, men det är nog först i slutet av året som vi kommer se någon större förändring i försäljningssiffrorna. Ni som aktieägare kan känna er trygga med
att vi kommer att spara på krutet för att kunna leverera än bättre försäljningssiffror i takt med att industrin öppnar upp sina dörrar för oss", skriver vd Anders Sjögren i rapporten.

Företaget ser ett fortsatt intresse för sin teknik.

"Att försäljningen ligger på en låg nivå har alltså inte att göra med att det saknas intresse för våra produkter. Tvärtom möter vi många positiva och entusiastiska kunder som verkligen gillar vad vi gör. Det vi brottas med är att vi inte kan ut och träffa kunder", uppger Enersize-chefen.

Enersize har under sommaren stärkt sin kassa med en nyemission och siktet är inställt på att bli kassaflödespositivt under nästa år.

Enersize, MEURH1-2020H1-2019Förändring
Nettoomsättning0,10,2-50,0%
Rörelseresultat-0,7-0,9
Resultat före skatt-0,8-1
Nettoresultat-0,8-1

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Enersize

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Enersize

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev