Enersize sålde mindre i tredje kvartalet, ändå gjort framsteg på kundsidan

Nyhet

Enersize sålde mindre i tredje kvartalet, ändå gjort framsteg på kundsidan

Enersize sålde för 53 094 euro i det tredje kvartalet, att jämföra med cirka 133 000 motsvarande period 2019. Samtidigt har kvartalet varit händelserikt för bolaget, med bland annat centralisering av verksamhet.

Bolaget ger ut verksamhetsuppdateringar trots att man släpper finansiella rapporter på halv- och helårsbasis.

På grund av covid-19 så har möjligheten att vara ute och träffa kunder och genomföra installationer varit begränsad och det har påverkat omsättningen negativt, förmedlar vd Anders Sjögren.

"Under september och oktober upplevde vi att det började lätta, men nu har situationen blivit svårare igen. Samtidigt så har alltså dialogen med flera av våra kunder och ett par partners intensifierats och vi tar stora steg framåt när det gäller förståelse för kundbehov och finslipning av vår affärsmodell och produktpaketering", kommenterar bolagschefen och fortsätter:

"På detta sätt bedömer jag att bolaget så här långt har tagit tiden väl tillvara under covid-19 genom affärsutveckling och fördjupade affärsrelationer."

I spåren av covid-19 tror bolaget att efterfrågan på företagets kostnadsbesparande åtgärder ökar och att man står väl rustade.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Enersize

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Enersize

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev