ESG-ETF:er lockade en majoritet av inflöden under 2020

Nyhet

{newsItem.title}

ESG-ETF:er lockade en majoritet av inflöden under 2020

ESG-ETF:er lockade en knapp majoritet av inflödena på ETF-marknaden i Europa under förra året, enligt Lyxor ETF Research som tillhör fondbolaget Lyxor.

Dessa hållbara ETF:er beräknas ha stått för 45,5 miljarder euro av det totala inflödet på 89,3 miljarder euro. Det markerar mer än en dubbling mot 2019, samtidigt som den totala marknaden minskade jämfört med rekordåret 2019 med 102,6 miljarder euro i inflöden.

Det framgår även att ESG-ETF:er har inte haft utflöden under en enda månad sedan början av 2019.

När volatiliteten på marknaden var som störst under mars 2020 visade de istället motståndskraft, medan övriga ETF-marknaden noterade stora utflöden.

Även så kallade klimat-ETF:er attraherade två miljarder euro i inflöden, trots att det rör sig om väldigt nya produkter på marknaden.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev