EU ska införa nya sanktioner mot Moskva - Magnitskijregimen använts

Nyhet

EU ska införa nya sanktioner mot Moskva - Magnitskijregimen använts

EU ska nu införa nya sanktioner mot Ryssland efter gripandet av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj samt det hårda agerandet mot demonstranter. Det är första gången som människorättssanktionsregimen, även kallad Magnitskijregimen, använts. Det skriver SVT.

Minst fyra tunga makthavare kommer nu drabbas av inreseförbud till EU och frysning av tillgångar.

Det formella sanktionsbeslutet kan vara taget inom en veckan.

Sveriges utrikesminister Ann Linde tog även upp den rysk-tyska Nordstream 2-rörledningen under EU-mötet. Vissa länder menade att det var olämpligt att ta upp det då men riksdagens EU-nämnd hade beslutat att Linde skulle ta upp det..

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev