Expres2ion Biotech: Stor uppsida med minskad risk - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Expres2ion Biotech: Stor uppsida med minskad risk - Analysguiden

Affär med Adaptvac sänker risken

ExpreS2ion Biotech breddar sin portfölj genom att utnyttja en option från samarbetspartnern Adaptvac för att ta över rättigheterna till det prekliniska projektet AV001, ett terapeutiskt bröstcancervaccin. Den stora exponering i värderingen som bolaget tidigare hade mot Adaptvacs corona-vaccin minskar och AV001 blir en lika viktig del i vår summering av värdet på de olika delarna. Det noterade bolaget ExpreS2ion Biotech Holding AB äger till 100 procent ExpreS2ion Biotechnologies ApS, det operativa danska enheten, med huvudkontor i Horsholm, Danmark.

För att möjliggöra denna omdisponering av bolaget föreslår styrelsen en nyemission på 131 MSEK med företräde för aktieägarna att tecknas till 12 kronor under oktober. På köpet medföljer två warranter, TO4 och TO5, som under nästa år kan inbringa ytterligare 22-80 MSEK beroende på kursutvecklingen.

Minskar ägandet i Adaptvac

För att ta över AV001 betalar ExpreS2ion en mindre summa, 3,5 MSEK. Vi uppfattar att den stora betalningen sker genom bolagets överlåtande av 16 procentenheter av ägandet i Adaptvac, vilket vi uppfattar sker genom att ExpreS2ion inte tar betalt för sina aktier. Efter transaktionen kommer ExpreS2ion att äga 34 procent av aktierna i Adaptvac jämfört med tidigare 50 procent.

Ansvaret för vidareutveckling av corona-vaccinet går i och med sommarens affär med Bavarian Nordic över till det danska storbolaget. Redan under årets fjärde kvartal väntas fas 1/2a-studier inledas och så tidigt som under första kvartalet 2021 kan Bavarian flytta fram projektet i fas 3. Denna ultrasnabba läkemedelsutveckling har blivit möjlig genom den stora efterfrågan på vacciner mot corona–viruset, som håller världens ekonomi i ett stryptag.

Avgörande på kort sikt blir hur Bavarian Nordic löser finansieringen av den stora fas 3-studien, som vi beräknar kan kosta ända upp till 400 MUSD. En ansökan om stöd från CEPI, Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, har lämnats in men andra vägar kan också vara öppna.

Stor uppsida i aktien vid lyckat utfall

Vi höjer våra antaganden för försäljning och sannolikhet för ett godkännande för PREVENT-nCoV–projektet. Vi ser AV001 avancera mot kliniska studier och förvandlas till en värdedrivare på medellång sikt. Dessa justeringar lyckas med liten marginal överväga att antalet aktier i det närmaste dubbleras med den föreslagna nyemissionen. Vår summering av de olika projektvärdena i bolaget uppgår till 24 kronor i ett ’base case’, tre kronor högre än vår tidigare SoTP- värderingen.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/expres_200903_final_sv.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bavarian Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt