Finansinspektionen varnar för finansiella produkter med kryptotillgångar

Nyhet

{newsItem.title}

Finansinspektionen varnar för finansiella produkter med kryptotillgångar

Finansinspektionen varnar för handel med riskabla produkter kopplade till krypotillgångar. ”Tänk efter noga”, ”riskerna är stora” och ”skyddet för dig som konsument är svagt” är några av varningsorden som ges i ett pressmeddelande från myndigheten.

FI har tidigare varnat för riskerna på området och gör det nu igen efter en kartläggning av marknaden för finansiella instrument som har kryptotillgångar som underliggande tillgång.

”Produkter som utgår från kryptotillgångar är olämpliga för de flesta konsumenter, om inte alla. Konsumentskyddet är otillräckligt och kryptotillgångar är svåra eller omöjliga att värdera på ett tillförlitligt sätt. Därför vänder vi oss till alla konsumenter med en varning för riskerna kring dessa finansiella produkter”, säger FI:s generaldirektör Erik Thedéen.

FI:s varning kan ses mot bakgrund av att kryptovalutor, särskilt bitcoin, har haft ett makalöst år bakom sig. Bitcoin och vissa andra kryptovalutor har stigit med flera hundratals procent och handlas för närvarande vid rekordnivåer.

https://news.cision.com/se/finansinspektionen/r/fi-varnar-for-riskabla-produkter-med-kryptotillgangar,c3290792

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev